Kanoter & Kajaker

Om sjön Sommen

Sommen sägs ha lika många öar som året har dagar och är lika djup som året har veckor. Det stämmer ganska bra och det stora antalet öar tillsammans med alla vikar gör att alla kan hitta sin egen idyll. Sjön är en av Sveriges vackraste klarvattensjöar. I sjön finns de traditionella insjöfiskarna men också en del ädelfisk, inte minst röding. Du kan läsa mer om sjön på www.sommen.nu.

Priser

Kajak/Kanot/Roddbåt:

Per timma: 80 kr

1 Dygn: 300 kr

2-6 Dygn: 200 kr/dygn

Vecka: 1200 kr

Motorbåt (5 hk, utombordare). Finns endast på Solviken:

4 timmar: 450 kr

1 Dygn: 550 kr

2-6 Dygn: 350 kr/dygn

Vecka: 2100 kr

Bränslekostnad tillkommer utöver ovanstående priser.

Motorbåt (15 hk utombordare). Finns endast på Solviken:

4 timmar: 800 kr

1 Dygn: 1000 kr

2-6 Dygn: 700 kr/dygn

Vecka: 4200 kr

Bränslekostnad tillkommer utöver ovanstående priser.

Båtuthyrning

Sjön Sommen och Torpön är perfekt för en paddel- eller båttur. Du kan hyra kajak, kanot och roddbåt hos oss, flytvästar ingår i hyran. Vi samarbetar med Petrus Kajak vilket gör att du kan paddla från oss till Hätte eller tvärtom och sedan välja annat transportmedel. Vill ni hyra motorbåt så ring Peter på Solvikens vandrarhem och konferens 070-628 20 41 så hjälper han dig.

Fiske

Fiskekort till Sommen och närliggande sjöar köper du enklast själv på ifiske.se. Är du intresserad av fiskeguide kan vi hjälpa till att  förmedla detta. Sjön Sommen är känd för sin röding men de vanligaste fångsterna består av gädda, abborre, gös och ibland lake eller öring. Se gärna Sommens fiskevårdsområdes hemsida för mera information.

Gästhamn – Båtramp

Om man vill övernatta med båten kan man göra det vid vår östra gästbrygga. Vi ser vår gästhamn som en del av campingen vilket betyder att du får använda servicehuset där det finns dusch och WC. Toalett finns också vid hamnen. Här finns även färskvatten och bränsle. Kostnaden för övernattning är 150 kr per natt. Kommer man landvägen med båt kan man använda vår båtramp för sjösättningen.

Kontakta oss om du vill boka ett flytetyg eller har frågor till oss. Vi kan också förmedla kontakt till uthyrare av större båtar med eller utan skeppare. I Sommen finns allt från den vedeldade ångbåten Boxholm II med plats för 70 passagerare till styrpulpetbåtar och förstås vår egen elbåt Elin.