Höghöjdsbana

Äventyr i träden

Klättra höghöjdsbana – spänning, tanke och kraft i skön förening!

Under våren 2010 byggde vi de två första banorna upp i träden. Det blev succé redan första året så vi har fortsatt att bygga nya banor och utveckla de redan befintliga. Nu består vår bana av ca 40 stationer fördelad på fyra olika banor på varierande höjd och med olika svårighetsgrader som du med ditt mod och din uthållighet ska övervinna. Dessutom har vi en så kallad Zip-linebana (linbana) som börjar med en utmanande klättervägg i ett tolv meter högt torn och när du väl nått toppen är det dags för nästa utmanting: att kasta sig ut i olika zipline-banor innan du åter är på stadig mark.

De tre första banorna är på 4, 6 och 8 meters höjd. Banan på 6 meters höjd är mycket krävande och är för den som gillar extra utmaningar. Den fjärde banan är en speciell bana där klurighet och samarbete är nyckelorden. För att klara banan måste man vara minst tre som jobbar ihop. Denna bana ligger inte speciellt högt upp, mellan 2-3 meter men det är inte höjden som är utmaningen här…..

Att klättra höghöjdsbana är ett fantastiskt sätt att umgås – som familj, kompisgäng, förening eller företag. Gemensamma strapatser som skapar sammanhållning och samtalsämnen.

Regler

Innan du får klättra får du skriva på ett avtal som innehåller följande punkter:

  • Torpöns Färjeläge har ansvaret för att banan omfattar alla erforderliga säkerhetsanordningar men jag förstår att det jag kommer att genomföra innehåller risker och jag ansvarar för säkerhetsanordningarna används på anvisat sätt.
  • Jag förväntas ha oömma kläder på mig, Torpöns Färjeläge tar inget ansvar för fläckar eller om något går sönder
  • Jag godkänner att de eventuella foton som tas av Torpöns Färjeläges instruktörer får användas till företagets reklam, och hör av mig om jag vill att fotot på mig av någon anledning ska tas bort.
  • Jag förstår att den säkerhetsutrustning jag lånar ska behandlas försiktigt och att jag är ansvarig för att ersätta det som jag av någon anledning förlorat eller haft sönder.
  • Jag garanterar att jag inte är påverkad av alkohol eller annat berusningsmedel.

Barn som är under 10 år eller kortare än 140 cm får endast klättra i vuxens sällskap. Lägsta ålder för att få gå banan är 8 år.

Var förberedd på en krävande men mycket trevlig stund – välkommen!

Torpön – Mitt i sjön Sommen!

Pris 2023

Drop-in

Barn (8 – 12 år) – 199 kr

Vuxen (från 13 år) – 299 kr

Biljettpriset ger rätt till att klättra i 2 timmar inkl. instruktion.

Paketerbjudande:

Höghöjdsbanan + Hamburgartallrik ink. dricka + valfri styckglass.

Barn (8-12) = 349 kr

Vuxen (från 13 år) = 529 kr

 

Öppettider

Tiderna nedan avser drop-in, alltså då banan är öppen för klättring utan förbokning. Är ni fler än fyra som ska klättra rekommenderar vi att ni ringer och bokar en tid.

29/4 – Premiär

Öppet 13-16

Drop in vårsäsong 30/5 – 22/6

Lördag, söndag och helgdag 11-19

Drop in högsäsong 23/6 – 13/8

Alla dagar 11-20

Drop in sensommarsäsong 14/8 – 10/9

Lördag och söndag 11-16

med reservation för dåligt väder.