Vandra, badplatser

Vandra i ett vackert landskap

vandringsled300x150

Runt omkring Torpöns Färjeläge finns flera vandringsstigar man kan välja. I direkt anslutning till färjeläget finns en handikappanpassad gångstig som med sina 350 meter visar en mycket vacker sida av Sommen. Där finns också en stig med tipsfrågor från naturum Sommen för en underhållande vandring, som är 2-3 km lång.
På andra sidan färjan (Blåvikssidan) finns en familjestig med vandring på ca 1,5 km med djursilhuetter och även en längre stig på dryga halvmilen som erbjuder varierande natur och många, trevliga info-skyltar om torparliv och naturföreteelser.
Och så kan man naturligtvis vandra hela Torpön runt, sträcka på ca 30 km. På många ställen ansluter vandringsleden till landsvägen och det går därför bra att vandra kortare etapper.

Ett stort antal fina utsiktsplatser finns utmed leden.

Bodaberget – välkänd utsiktsplats

Stanna vid skylten, ta en promenad ca 800 meter (markerad stig) och upplev den hisnande och milsvida utsikten från berget som stupar 30 meter rakt ner i sjön Sommen.

svensbolovskog_qwack

Svensbo lövskog

Lomsviken – kolarplats och naturreservat

Torpöns Hembygdsförening anordnar kolning här varannan höst. Upplev miljön, titta in i kolarkojan och ta del av innehållet på informationstavlorna.

En kortare vandringsstig går genom en del av reservatet. Här finns också ett vindskydd till vandringsleden runt Torpön som här har sin sydligaste punkt.

Badplatser

Vi har en mindre badplats på anläggningens område för den simkunnige. Vi kan också rekommendera naturliga badklippor längs Sommens strand. Har du barn och söker  långgrunda badplatser finns det flera att välja mellan inom 2 mils radie tex Asby Sand med inhängnad grunddel med sandstrand.

Torpön – Mitt i sjön Sommen!

Senaste Nytt

Kontakt

RESTAURANGEN, HÖGHÖJDSBANAN, KANOTER

Robin Samii
073-434 97 73
robin@torponsfarjelage.se

CAMPING & STUGOR

Amanda och Håkan
070-23 25 399  reception@torponscamping.se

Facebook

Öppettider 2018

Öppettider 2018

29/4 - 23/9

29/4 - 21/6  kl 11-20
måndagar stängt (bokade sällskap undantaget)

22/6 - 19/8  kl 11-21 alla dagar

20/8 - 23/9  
torsdag - söndag kl 11-17
måndag - onsdag stängt (bokade sällskap undantaget)

Vid fint väder förlänger vi våra öppettider. Eventuella ändringar hittar du under Senaste nytt

Varmt välkomna!

Väder i Blåvik

Vädret Blåvik

Stolt medlem av

Destination Sommenbygd

BRIS0013_Banner_liggande_supporter_2017